Välkommen till Konserthusets trafikskola

Hos oss står kunden i centrum vilket innebär att vi alltid kommer göra vårt bästa för att du ska vara nöjd.

Som elev hos oss så kan du ta ditt körkort i din egen takt; ett intensivpaket eller en uppdelning efter den tid du har till förfogande bestämmer du själv. Om du själv inte är riktigt säker på vilken takt som passar dig så kommer läraren mer än gärna hjälpa dig med goda råd.

Körkortstillstånd

För att få lov att övningsköra, privat eller på körskola, så krävs ett godkänt körkortstillstånd. Detta kan man ansöka om direkt på Transportstyrelsens hemsida eller beställa hem blanketter som kommer till folkbokföringsadressen.

Ansök om körkortstillstånd

Man ska själv fylla i en hälsodeklaration samt genomföra ett särskilt synintyg hos en optiker, vilket brukar kosta cirka 100 kronor.

Kostnaden för ansökan är 150 kronor som betalas till Transportstyrelsen. Man kan välja att betala avgiften direkt online i samband med ansökan/beställning av blanketter, eller så kan man få en faktura hemskickad till folkbokföringsadressen.

Handläggningstiden kan variera mellan 1-4 veckor, vi rekommenderar därför att skicka in samtliga uppgifter i god tid.

Ett godkänt körkortstillstånd är giltigt i fem år fr.o.m. beslutsdatum.

Inskrivning

Hos oss är det kostnadsfritt att skriva in sig. Detta gör du på körskolan i samband med betalning eller bokning.

Vid inskrivning behöver du visa upp giltig id-handling samt giltigt körkortstillstånd.

Bokning och avbokning

När det gäller bokning så var alltid ute i god tid för att vi ska kunna planera din körutbildning så bra som möjligt, detta innebär oftast 2 veckor framåt men under vår och sommar gärna 3 veckor fram istället. Detta är extra viktigt om du själv endast kan vissa tider på dagarna.

Bokning görs via receptionen eller till telefon 040-6160576 under kontorstid, se Öppettider.

En körlektion är 40 minuter lång, det finns även möjlighet för bokning av 80 minuters lektion, som då räknas som två lektioner.

Tider för körlektioner är:

Måndag-torsdag: 07.30-18.20
Fredag: 07.30-16.20
Lördag-söndag: Enligt överenskommelse med körlärare

Vi följer Sveriges trafikskolors gemensamma regler för avbokningar, detta innebär att körlektioner skall avbokas senast 13.00 sista vardagen innan körning för att undvika debitering av körlektionen. Vid uppvisande av personligt läkarintyg undviks däremot debitering.

Vid frågor, vänligen kontakta vår reception under kontorstid.

Kontakta oss